Pirat sværd

DIY – Pirat sværd

På torsdag skal vi til sommerfest i børnehaven og temaet er “Pirater”. Derfor har jeg været i gang med at finde lidt til udklædning. Tilfældigvis har jeg lige købt drengene en stribet T-shirt hver, så overdelen var nem! Derudover klipper jeg nogen gamle bukser lidt i stykker og så skal de have hver en klud om hovedet (det skal vi gamle naturligvis også ).

 

Pirat kostumeSom tilbehør til beklædningen har jeg lavet to pirat sværd og her har jeg lavet en lille gør-det-selv vejledning. Skabelonen dertil finder du HER og tilgiv mig, at jeg var for doven til at hente linealen🙈

Model A med rund “håndbeskytter”, ( som jeg kalder dem, for jeg aner ikke, hvad sådan noget hedder! ) og model B med buet “håndbeskytter”.

Det skal du bruge:

Karton til knivblad

Bølgepap ( man kan også bruge ark i skum el plastik ) til håndtag og håndbeskytter

En god limstift eller limpistol

Lille kniv til at skære samlehuller

Spids genstand til at ridse i foldelinjen

Evt. en ispind, kraftig karton eller andet til at stive sværdet af med.

Man gør således:

Klip to knivblade og rids i den stiplede linje på bagsiden. Fold og lim de to smalle kanter sammen. Lad tørre.

Hvis du har valgt alm. karton, som jeg, så skal du nu lime en ispind eller et stykke af noget andet stift ( ca. 12-15 cm langt ) halvt ind på knivbladet og den anden halvdel går ud i håndtaget.. håndtag?.. skaft?!.. nå pyt! Derefter limes knivbladene helt sammen.

Så sætter du håndbeskytteren ned over ( på model B er det enden med den korteste åbning), så langt mod knivbladet som muligt.

Pirat sværd

OBS! Billedet er af den første prøve og her er ingen stiver i, men det vil jeg anbefale, så sværdet ikke kan bøje fra side til side.

Håndtaget foldes og limes på helt op mod håndbeskytteren.

På model B sætter man efterfølgende bunden af håndbeskytteren på ( den ende med den længste åbning ). Derefter deler man enden, der stikker ud og bøjer den ned og limer fast i hver side.

Pirat sværd

Enden på model B

Pirat sværd

VOILA!

Pirat sværd diy

Model B

Man kan jo pynte sit sværd på alle mulige kreative måder og man kan også, som jeg, gøre det ret enkelt. Det kommer nok an på, hvad det skal bruges til og hvem, der skal lege med det osv. Albert vil nok forsøge at æde sit, så der har jeg ikke brugt noget krudt på pynten! Karls har jeg limet lidt guldfarvet silkepapir på bølgepappet. Det skjuler også enden, som er knapt så smuk på model B 😉

OBS! Sværdet er mest til pynt og tåler ikke de vilde slåskampe, men jeg er sikker på at Karl kan se det sjove i det og så holder det så længe det gør 😊

Hvis du giver dig i kast med dette lille sværd og viser det frem, ville jeg blive lykkelig, hvis du vil linke til eller tagge roderum 😘

HEY HOO! OG EN HEL FLASKE ROM 😆

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *